Contoh Teks Pidato Bahasa Jawa Terlengkap, Buktikan!!

Pidato Bahasa Jawa – Selamat datang kembali di cakhasan.com, pada kesempatan kali ini kita akan berbagi pengetahuan nih, yaitu mengenai contoh teks pidato.

Buat kalian yang sudah pernah merasakan bagaimana sensasinya berbicara di depan banyak orang, tentu menjadi pengalaman berharga.

Bagaimana Jika Belum Pernah?

Untuk kalian yang belum pernah berpidato sama sekali, wajib dicoba ya. Alangkah baiknya dipersiapkan terlebih dahulu, semisal meghafalkan teks pidato atau menyusun poin-poin yang akan di bicarakan.

Apalagi kalo pidatonya dalam bahasa daerah, berdasarkan pengalaman yang saya alami lebih sulit, jika dibandingkan berbicara dengan bahasa Indonesia.

Seperti yang telah disebutkan di atas, maka cakhasan.com akan berbagi mengenai contoh teks pidato bahasa jawa. Tujuannya tentu agar kalian bisa mempelajarinya serta mempersiapkan teks untuk pidato.

Contoh Teks Pidato Bahasa Jawa Pendek

public speaking, pidato bahasa jawa

pidato bahasa jawa

Berikut ini merupakan contoh teks pidato bahasa jawa singkat.

Baca Juga: Kata-Kata Lucu Bahasa Jawa

Pidato Bahasa Jawa Singkat #1

Assalamu’alaikum Wr. Wb.

Ayo kita saos sokur marang Gusti Alloh SWT kanggo menehi kita kabeh berkah supaya kita bisa ngumpulake ing acara iki kanthi sehat.

Wektu iki, aku bakal menehi wicara babagan pentinge njaga kebersihan. Amarga Allah SWT tresna wong sing resik. Mulane, ayo miwiti njaga kebersihan supaya safety lan kabecikan kanggo awake dhewe lan liyane tetep.

Yen kita tansah njaga kebersihan ing urip saben dinten, mula kebiasaan kita ditiru dening bocah lan wong sing cedhak, banjur kita uga bakal entuk manfaat. Mulane, ayo ngajari anak-anak babagan pentingna njaga kebersihan paling awal supaya bisa dadi sehat, cerdas, lan seneng nindakake perkara-perkara positif.

Kanthi ngajar pentingna ngramut kebersihan kanggo bocah. Iku sing dikarepake yen dheweke bisa merdika lan digunakake kanggo ngatasi hal-hal sing angel diselesaikan. kaya sing kita mangerteni saiki, ana akeh wong sing ora peduli karo kabersihan lingkungan lan malah supaya lingkungan dadi reged.

Mangkono ucapan sing cetha babagan pentinge njaga kebersihan sing bisa dakwartakake. Muga-muga apa sing dakkandhakake bisa migunani lan bisa dileksanakake kanthi becik lan seneng. Yen ana kesalahan ing pengajuan tembung, aku apologize profusely, pungkasanipun aku matur nuwun kanggo sampeyan.

Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

Pidato Bahasa Jawa Singkat Kenakalan Remaja

Assalamu’alaikum Wr. Wb

Wahid Hasyim, Pangareping Sekolah Kejuruan

Pak Guru / Pak Guru lan kabeh staf

Lan aja lali kanca-kanca sing aku tresna tenan lan aku bangga,

Kaping pisanan, ayo muji syukur dhumateng Gusti Allah SWT supados paring berkah lan berkah ingkang ageng, supaya kita saged nglumpuk ing negara sehat lan tanpa alangan.

Kita kabeh ngerti manawa akeh kenakalan remaja saiki wis disebabake akeh aksi negatif ing masyarakat. Contone, kayata nomer wong tuwa sing kanthi asap rokok, supaya bisa disalin kanthi gampang dening bocah enom. Sanajan pisanan mung nyoba, nanging ing wayah wektune bakal ketagihan, menyang titik kecanduan.

Akèh penyebab saka kenakalan bocah-bocah saka wong tuwa sing sibuk banget ing wektu sing ora nyenengake kanggo menehi perhatian marang perkembangan hubungan anak. pendidikan sing salah diwenehake dening wong tuwa uga duweni pengaruh banget babagan kenakalan remaja. Kajaba iku, uga disebabake dening faktor asosiasi remaja sing salah nalika milih kanca.

Pancen, kita bisa dadi kanca karo sapa wae. Nanging elinga, kita uga kudu ati-ati nalika milih kanca, supaya kita ora bisa dadi asosiasi sing salah.

Hubungan sing salah iki kayata perkelahian antarane siswa, geng motor, mabuk lan liya-liyane. Asosiasi semacam iki uga bisa nyebabake nyuda nyawa, ing antarane para remaja lan malah nglibatake warga liya. Mulane, langsung adoh saka asosiasi sing salah, amarga bisa ngrusak dhewe.

Mulane, gunakake remaja karo macem-macem hal-hal positif sing dadi migunani kanggo sampeyan dhewe, tuwane, wong liya lan bangsa kita. Mangkono swara cetha sing bisa dakwartakake, yen ana kesalahan, banjur aku apologize profusely.

Wassalamualaikum Wr Wb.

Pidato Bahasa Jawa Singkat Islami

Assalamu’alaikum Wr. Wb.

saos sokur marang Allah kita ndedonga kanggo Gusti Allah sing wis diparingi qurban Kang, supaya kita padha diwenehi kesempatan ing dina ing negara sehat lan bisa tindakake aktivitas saka kultum tanpa alangan punapa wae. Ora lali, kita wis ndedonga marang Nabi Muhammad SAW, amarga kita dipandu dening dalan sing bener ajaran Islam lan muga-muga kita bakal duwe intercession.

Kabeh sing seneng,

Nabi Muhammad. ngandika:

“Zakat fitrah minangka pembersih kasampurnan lan tumindak ala kanggo wong pasa (Ramadhan). Lan zakat iku panganan kanggo wong miskin. Wong sing nglakoni zakat sadurunge Idul fitrah, mula zakat ditampa. Lan sing sapa nindakake iku sawise Idul fitri, iku dianggep minangka amal biasa “(HR. Abu Dawud Ibnu Majah).

Kabeh sing seneng,

Zakat fitrah wajib ditanggepi, kajaba kanggo wong kafir. kanggo wong-wong sing duwe puasa Ramadhan kebak dina 30 dina, ora bakal mbayar zakat, amarga cepet gumantung marang langit antarane langit lan bumi, sing ora bakal dilakoni ing ngarsane Allah SWT. Amarga zakat bisa dianggep minangka pemurnian dosa saka wong sing cepet.

Sing wicara singkat sing bisa dakwartakake. Muga-muga wicara singkat iki babagan zakat banget migunani lan bisa ndadekake kita luwih ngerti pentinge nerbitake zakat fitrah, supaya wong ora gelem ngetokake zakat fitrah lan nyuda beban wong liya.

Kanggo sampeyan, aku matur nuwun. Luwih maneh aku apologize.

Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

Pidato Bahasa Jawa Padat Tentang Islam

Assalamu’alaikum Wr. Wb.

Alhamdulillahirabbil alamin

Alhamdulillahirabil ‘alamin. Kaping pisanan, ayo ucapake rasa syukur kita marang Allah SWT, amarga saiki kita bisa ketemu lan ketemu ing acara iki. Sholawat muga-muga bakal kita maca ing Nabi Muhammad, sing wis nggawa kita saka jaman jahiliyah nganti umur Rohmatallilalamin.

Hadirin,

Ing kesempatan iki, aku bakal ngandhani wicara singkat babagan agama Islam kanthi tema “Etika kanggo Self”. Umat ​​Islam pracaya menawa kabungahan sing ditindakake sajrone urip ing jagad lan ing akhirat ditemtokake manawa babagan pembentukan dheweke apik sajroning wujud dandanan lan pemurnian dhewe.

Nanging, ora kabeh Muslim bisa nglindhungi awake dhewe saka tumindak ala. Mulane, kaum muslimin tansah mbangun awake dhewe kanggo ngresiki dheweke. Amarga sampeyan dhewe bisa ngira-ngira kapan lan nggawa sampeyan menyang tumindak sing kapuji. Mulane, wiwit saiki ayo padha mbenerake kesalahan-kesalahan sing wis ana sadurunge, kanggo nggedhekake awakku dhewe lan nuntun awak menyang dalan sing bener.

hadirin,

Siji saka pemurnian kabeh dosa-dosa sing pungkasan yaiku pertobatan. Repentance wis nyingkir saka kabeh dosa sing wis dileksanakake lan ditemtokake ora kanggo mbaleni maneh. Yen kita wis mutusake kanggo mratobat, kita ora bakal ngulang kesalahane lan dosa sing padha.

Muslim tansah kerja dina lan wengi kanggo kebahagiaan ing akhirat kanggo njaluk kamulyan saka Allah SWT. Amarga iki panggonan sing kita amal. nanging, ing ibadah kita uga kudu bisa mbedakake sing wajib lan kang sunnah. Contone, prentah kaya ibukutha ing bisnis, nalika sunnah kaya keuntungan bisnis commerce.

Lan ing pungkasaning jaman, kita tansah muhasabah utawa evaluasi tumindak sing wis rampung sadina-dina. Yen kita rumangsa yen pangibadah kita kurang, banjur bakal ditambahake dadi luwih sampurna. Yen pangibadah kita apik, mesthine kita kudu mbela utawa istiqamah. Lan iki sing diarani muhasabah kanggo awakmu luwih becik.

Para rawuh ingkang dipun revered dening Allah SWT.

Mangkono pitakon singkat babagan agama Islam dirangkumake ing rong prakara, pertobatan lan muhasabah. Muga-muga loro kasebut bisa dadi cara kanggo kita tetep istiqamah ing nyembah Allah SWT, supaya kita dadi wong percaya. Kanggo sampeyan, aku matur nuwun lan luwih utawa kurang aku apologize profusely.

Wassalamu’alaikum

Contoh Teks Pidato Bahasa Jawa Singkat

Assalamualaikum Wr.Wb

Ibu Widya Pratama minangka guru basa Indonesia.

Lan aja lali kanca-kanca kabeh aku tresna.

Kaping pisanan, ayo ngomong matur nuwun marang Gusti Alloh SWT kanggo rahmat-Nya kanggo kabeh kita. Amarga berkah iku kita bisa kumpul ing wayah esuk ing negara sing sehat tanpa halangan. Ora lali dungo lan salam uga marang Nabi kita kanggo mungkasi jaman Nabi Muhammad lan lantaran kang kita bakal ing Yaumul kiyamah mengko. Amiin.

Ing kesempatan iki aku bakal ngirim wicara singkat babagan asosiasi gratis. Ing jaman modhèrn lan tèknologi iki, akèh remaja tiba ing asosiasi gratis.

Sing disebut asosiasi free, sing nyawiji gedhe banget lan nyawiji wis aturan agama ilegal saka masyarakat. Asosiasi gratis iki kayata udud, mabuk, ras liar utawa malah ngandhut nikah.

Ana akeh faktor sing nyebabake asosiasi gratis, yaiku sabab paling gedhe sing dipengaruhi dening kanca-kanca sing tingkah laku miskin. Kurangé kesadaran saka bocah bisa dadi asosiasi gratis.

Kajaba iku, asosiasi free uga amarga lack of pengawasan lan manungsa waé saka tuwane supaya anak is seeking manungsa waé njaba lingkungan kulawarga. Ing kasunyatan, aturan sing banget constraining tuwane lan lack pendidikan agama inculcated dening tuwane kanggo anak uga sabab saka promiscuity.

Dadi asosiasi bebas yaiku tumindak ala lan bisa ngrusak dhewe. Mulane, deepening ilmu agama supaya ora tiba iku kudu dilakoni. Muga-muga wicara sing saya dikirim ing kesempatan iki bisa dadi migunani kanggo sampeyan kabeh.

Saka kabeh ucapan saka kula, nalika ana kesalahan ing atimu, aku nyuwun pangapunten.

Wassalamualaikum Wr.Wb

Pidato Bahasa Jawa Tentang Kesehatan

pidato bahasa jwa, gambar mic

pidato bahasa jawa

Beikut ini merupakan contoh teks pidato bahasa jawa tentang kesehatan.

Menjaga Kesehatan

Bismillahirahmanirahim

Assalamualaikum wr, wb.

Hadirin Sedoyo,

Ayo kita saos sokur marang Gusti Allah Kang Mahakwasa amarga kaluwihan sih-rahmate lan sih-rahmate marang kabeh kita, supaya kita bisa ketemu ing panggonan iki. Ing dina iki, aku bakal ngandhani pidato babagan pentinge njaga kesehatan mental kita.

Hadirin sedoyo,

Kesehatan ing kita ora mung kesehatan fisik. Nanging, kesehatan mental uga minangka aspek penting sing kudu kita tindakake. Supaya ora kaget, manawa subjek olahraga ing sekolah asring disebut pendidikan kesehatan fisik lan rohani, ora mung pendidikan kesehatan fisik. Ora kanggo sebutno kita krungu sing akhir-akhir iki akeh wong – utamané tokoh misuwur – bunuh diri amarga stress mental padha ngalami.

Kanggo alasan kuwi, para wanita lan wanita, kita kudu bisa njaga kesehatan mental kita. Kanthi njaga kasehatan mental kita, kita ora bakal gampang nandhang tekanan batin sing bisa nyebabake kita nindakake tindakan mbebayani, kayata bunuh diri. Cara sing bisa kita lakoni yaiku ndedonga lan ndedonga marang Panjenengane, nyatakake keluhan marang wong-wong sing paling cedhak karo kita, ngurmati lan nrima awak kita kaya kita, kanthi aktif ing kegiatan sosial, njaga hubungan apik karo kulawarga, sedulur, lan kanca-kanca. , nyuwun bantuan yen padha nemu kesulitan loro materially lan morally, lan njupuk cendhak ing tengah aktivitas sing kita manggon. Kanthi cara iki, kesehatan mental kita bakal terus dikendhaleni, lan ndadekake kita sehat, kanthi fisik lan mental.

Hadirin Sedoyo,

Mungkin mung nganti kene aku ngirim wicara iki. Muga-muga migunani lan bisa dipahami dening kabeh pamiarsa. Ngapunten, yen ana tembung utawa isi wicara sing ora seneng karo pamirsa. Kasampurnan mung Gusti, lan kasalahan lan dosa ora bisa ngluwari kita.

Wassalamualaikum wr, wb.

Contoh Pidato Bahasa Jawa Tentang Kesehatan

Assalamualaikum Wr. Wb

pamirsa.

Kaping pisanan, ayo ngajokake sembahyang lan matur nuwun marang Gusti Allah SWT kanggo menehi kabeh rizki ing wangun kesehatan supaya kabeh bisa hadir ing kesempatan iki.

Wonten ing wekdal punika, kula badhe ngaturaken pidato babagan gaya hidup sehat ingkang saged kita praktekaken ing gesang kita sedaya.

Minangka kita wis katon, kesehatan diwiwiti karo gaya urip sehat lan teratur. Gaya urip sing sehat iku penting. Kejabi sing bisa nggawe awak sehat, bisa uga nggawe kita nyingkiri penyakit. Ana sawetara gaya urip sehat sing kudu dianggep, kalebu diet, olahraga, lan liyane.

Diet kudu dikelola supaya ora nyebabake perkara sing ora dikarepake, kayata obesitas utawa kurang utawa nutrisi.

Sabanjure olahraga. Minangka kita ngerti, olah raga minangka aktivitas sing gampang, nanging kita kerep ora gelem. Ing kasunyatan, olah raga biasa bisa nyedhiyakake manfaat kesehatan kanggo awak. Sanajan latihan ringan kayata jogging.

Sabanjure iku masalah istirahat. Sisa sing nyukupi bakal mulihake awak kita sing kesel lan menehi awak cukup wektu kanggo mulihake energi sing wis digunakake.

Pungkasan, gaya urip sehat sing diwiwiti kanthi diet apik, olah raga biasa, lan istirahat cukup, kudu didhukung dening sikap sing tansah optimistis lan konsisten. Amarga, ora ana sing bisa ngalangi langkah-langkah saka wong sing optimistis, malah gagal lan alangan bakal dianggep minangka pelajaran. Optimisme iki uga nduweni pengaruh apik marang kesehatan awak.

Dadi apa sing bisa dakkandhakake babagan iki. Dadi, kita butuh gaya urip sehat amarga akeh manfaat. Iki gaya urip sehat kudu diterapake wiwit saka saben kita lan wiwit saiki. Wiwitane iku angel, nanging yen rampung bola-bali, banjur ing wayah wengi sampeyan bakal bisa digunakake.

Sing kabeh aku bisa ngomong, muga-muga gunane. kanggo kabeh pamiarsa yen ana kesalahan ing tembung lan setan.

Wassalamualaikum Wr. Wb.

Pidato Bahasa Jawa Tentang Perpisahan

pidato bahasa jawa, gambar mic

pidato bahasa jawa

Contoh Pidato Bahasa Jawa Perpisahan

Assalamualaikum wr. Wb

Kepala Sekolah. Ladies lan Gentlemen, lan kanca-kanca aku tresna.

Kaping pisanan, ayo padha ngalembana ing ngarsane Gusti Allah SWT amarga kanggo kabeh sih-rahmate dina iki kita bisa ngumpulake kanggo nyelenggarakake acara perpisahan sekolah.

Hadirin, ngidini kula makili kanca kula kanggo ngirim tembung utawa loro ing pralambang pamitan iki.

Sakliyane sekolah, kita minangka murid sing bangga lan ngucapke matur nuwun marang kabeh guru sing wis ngajar ing sekolah iki, sing apik banget, ora milih kanggo ngajar, sabar banget lan ora gelem nuntun kita. Thanks kanggo kabeh guru, kita bisa lulus saka SMP.

Muga-muga kabeh guru sing tanggung jawab ing sekolah kasebut bisa diwenehi kesehatan lan tansah menehi kabungahan.

Uga kanggo kabeh kanca. Iku hard kanggo part karo kabeh sampeyan, amarga kita wis bebarengan kanggo 3 taun. Nanging aku uga pengin kabeh kanca-kancaku bisa nerusake pendidikan tinggi, sekolah menengah, sekolah kejuruan, STM lan institusi pendidikan liyane supaya bisa ngolehake cita-cita sing wis diimpun.

Pungkasan, aku arep ngomong sukses tansah kanggo kanca, shalatku ngiringi kabeh kanca-kancaku … Amen.

Salam.

Pidato Bahasa Jawa Perpisahan kelas XII

Assalamualaikum Warrahmatuloh Wabarakatuh

Dipihormat Pak Kepala Sekolah, Pak Yoga Pratama Sukma
Wakil Kepala Sekolah Ibu Yunita Ningsih
Guru lan staf ing SMUN 01 Bandung

Lan kabeh kanca sing seneng

Tentrem rahayu tumrap kita kabeh, matur nuwun marang Gusti Allah, muji lan matur nuwun marang Allah SWT marga sih-rahmate lan pikantuk ijin kita kabeh bisa ngumpulake ing kelas 12 SMUN 01 Bandung.

Ing acara iki, aku minangka perwakilan kelas 12 SMUN 01 Bandung ngucapke matur nuwun marang kanca-kanca kelas 12 sing wis rampung ujian akhir lan wis lulus karo asil apik. Aku ora lali ngatur kabeh pihak sekolah sing wis lulus sarjana.

Hadirin,
Ana akeh kenangan sing wis dilakoni kanggo 3 taun ing sekolah menengah 01. Ana uga akeh sukacita lan kasusahan sing kita liwati bebarengan, nanging yen ana rapat bakal ana pisah. Saiki iki wektu kanggo kita terus tahap pendidikan sing luwih dhuwur ing urip kita, yaiku kanggo kuliah.

Ing kesempatan iki, aku makili para kanca, ngucapake matur nuwun marang para guru sing wis ngurbanake kabeh wektu kanggo ngajari lan mimpin kita. Muga-muga Gusti Allah mbalekake samubarang kabeh.

Kanggo kanca-kanca sing bakal nerusake pendhidhikan kanggo pendidikan sing luwih luhur, ayo terus perjuangan lan mugia kita bisa sukses lan sukses. Muga-muga kita bisa entuk ide sing dikarepake.

Mangkene wicara aku, apologize yen ana matur nuwun kanggo manungsa waé. Dadi akeh. Wassalamu’alaikum warahmatuloh wabarakatuh.

Pidato Bahasa Jawa Perpisahan kelas IX

H. Nurzaman, SMPN 01 Bandung
Guru / Ibu guru 01 SMPN Bandung
Lan kanca sekelas lan kanca kita senengIng dina iki sing éndah, kita kepéngin muji lan matur nuwun marang Gusti Allah Kang Mahakwasa amarga kanthi iziné, kita bisa ngumpul bebarengan kanggo program perpisahan kelas 9 SMPN 01 Bandung.Aku, minangka wakil saka kelas 9, pengin apologize profusely kanggo kabeh kesalahan sing kita wis digawe nalika kita sekolah ing 3 taun ing 01 Public High School kanggo Principal, kabeh 01 guru SMP, lan kanca lan adhine kelas kita.Sanadyan kita ngakali kesalahane guru-guru sing ngajar nanging kabeh sampeyan tansah nuntun, menehi saran, lan sinau kanthi sabar. Mulane kita ngomong akeh thanks kanggo guru sing wis dadi mentors lan pelatih kita.Kanggo kanca sekelas sing disenengi, terusake perjuanganmu sinau lan ora bakal wedi. Tansah model guru sing wis mulang, sinau lan nuntun sampeyan. Para sadulur, aku ora bakal dadi tuladha becik kanggo sampeyan, supaya sampeyan bisa luwih apik tinimbang sampeyan nganti sampeyan bisa entuk gol.Kita bakal tansah ngeling-eling kabeh memori sing kita liwati ing Sekolah Menengah Umum Bandung 01, saiki kita bakal terus ngupayakake pendidikan sing luwih dhuwur. Pungkasan, aku ngomong lan akeh thanks.Wassalamu’alaikum warrahmatuloh wabarakatuh

Baca Juga: Kata-Kata Bijak Bahasa Jawa

Pidato Bahasa Jawa Tentang Pendidikan

Pidato Bahasa Jawa Singkat Tentang Pendidikan #1

Assalamu’alaikum Wr. Wb.

Aku ngajeni marang Principal MtsN Ngantru.

Aku ngormati Deputi Principal MtsN Ngantru.

Aku ngajeni guru-guru MtsN Ngantru.

Bebarengan karo kabeh siswa MTSN Ngantru sing seneng.

Kaping pisanan, ayo padha ngalembana ing ngarsane Allah SWT, amarga kelimpahan rahmat-Nya kita bisa ngumpulake sore iki ing negara sing sehat.

Mungkin ana akeh sing ngerti babagan globalisasi, utawa mungkin isih ana sing ora ngerti?

Wektu iki aku pengin ngundang pamirsa rada ngeling-eling sawetara pola urip sing wis nyebabake globalisasi. Apa efek tumrap kita kabeh lan cara kita nangani pengaruhe.

Globalisasi asalé saka tembung global sing nduwèni makna sing komprehensif. Globalisasi yaiku proses nyebar unsur-unsur anyar sing kalebu informasi saka saindhenging donya liwat media cetak utawa elektronik.

Globalisasi nduweni pangaruh sing meh nyakup kabeh aspek urip.

Contone, ing bidang transportasi. Ana akeh kendaraan sing bisa ditemokake ing dalan gedhe saben dina. Transportasi iki ndadekake gampang kanggo wong nindakake kegiatan utawa karya.

Iki mesthine proporsional banget kanggo dina lawas kanggo njaluk menyang panggonan sing wanted, wong kudu rela kanggo lelungan kanthi mlaku.

Saliyane transportasi, sistem telekomunikasi uga duwe dampak global ing aspek urip. Contone, handphone. Saiki jaman canggih, telpon seluler katon ora bisa dipisahake saka urip kita.

Internet minangka conto pangaruh globalisasi. Loro-lorone wong tuwa lan bocah enom kabeh padha saingan bisa nggunakake. Malah, ora sawetara generasi mudha bisa nemokake panemuan paling anyar mung liwat internet.

Dampak globalisasi uga nyedhaki donya kuliner ing Indonesia. Alon-alon nanging mesthi masyarakat kita wis bisa nampa panganan sing asalé saka luar negeri. Contone pizza, hamburger, kebab, spageti, ramen lan liya-liyane.

Aspek sabanjure yaiku fashion. Misale jek jelas yen macem-macem jinis sandhangan sing booming ing luar negeri bakal diterusake dening wong-wong kita.

Wilayah liyane sing ora kurang menarik yaiku olah raga. Saiki kita bisa nonton liwat saluran televisi sing nyetel live olahraga cocog ing ngendi wae.

Ana akeh aspek sing bisa dipengaruhi dening globalisasi. Iki cetha bukti yen saben masyarakat bisa ngalami pengaruhe.

Sawetara aspèk sing diterangake ing ndhuwur nuduhake yen pangaruh global wis meh ngalami kabeh aspek urip.

Saben uwong mbuktekake pangaruh sing wis ana amarga globalisasi. Mulane, minangka masyarakat kita kudu bisa ngurutake lan milih globalisasi iki kanthi mung migunani lan ora mbedakake unsur-unsur negatif, supaya budaya saka ngendi wae sing bakal mlebu Indonesia bisa disaring apik.

Menawa iki bisa ditindakake dening kabeh wong, mangka ciri-ciri kawicaksanan budaya Nusantara iki bakal dikelola kanthi becik.

Muga-muga apa sing dakkandhakake bisa entuk manfaat kanggo kita kabeh. Kita ngarep-arep sing bebarengan, muga-muga pangaruh globalisasi ora bakal ngrusak integritas bangsa lan negara kita. Matur suwun

Wassalamualaikum Wr Wb.

Pidato Bahasa Jawa Tentang Pendidikan #2

Assalamualaikum Wr.Wb.

Ayo kita memuji lan syukur ing ngarsane Allah SWT, liwat berkah lan berkah sing diwenehake marang kita kabeh, kita bisa kumpul ing wayah esuk iki ing negara sing sehat.

Aja lali yen shalawat lan salam tansah diwutahake menyang Nabi Muhammad sing wis berjuang kanggo nilai luhur lan agama nganti tekan kabeh kita.

Aku matur nuwun marang wektu lan panggonan sing wis diwenehake kanggo ngandhakake wacan babagan pendidikan karakter sing bakal dikarepake kanggo para generasi mudha sing duwe pangwasa gedhe kanggo mbangun bangsa iki.

Aku uga ngarep-arep yen apa sing bakal dakkandhakake bakal entuk manfaat, utamane kanggo awake dhewe lan kabeh sing bisa nekani panggonan iki.

Para tamu,

Dina iki Bangsa kita ngadhepi masalah sing banget serius, yaiku ngurangi moral ing kalangan remaja. Akeh remaja wis kena pengaruh sikap lan nyenengake hedonistik sing mbantah nilai-nilai lan norma-norma sing digunakake ing masyarakat.

Iki bisa ditampilake saka data sing wis dikirimake dening sawetara agensi. Contone, salah sijine lembaga sing nyatakake babagan kasunyatan sing nyatakake yen 65% remaja duwe hubungan seksual kaya ngambung, ngobrol bebas, malah ngurus liyane.

Ora mung kuwi, data sing dirilis dening Badan Narkotika Nasional (BNN) ora kurang ngagetake. Padha ngetokake data sing kedhaftar obat-obatan remaja tekan 79% ing 2015.

Angka iki wis tambah sekitar 20% saka taun kepungkur. Dheweke malah nyatakake yen saben 7 menit ana korban sing tiwas nganggo narkoba.

Para tamu,

Data kasebut cukup kanggo mbuktekaken apa sing kedadeyan saiki. Dadi pundi peran pendidikan sekolah, guru lan tuwane?

Yagene bocah-bocah remaja saiki dadi urip sing ora cocok karo nilai lan norma sing ditrapake kanggo masyarakat kita?

Sawise diselidiki, ternyata remaja utawa remaja saiki wis ilang karakter minangka ksatria. Iki amarga pendidikan karakter miskin padha ing sekolah lan ing omah.

Luwih saka kuwi, sekolah-sekolah saiki mung prioritize pendidikan sing ngupayakake nilai tinimbang ngajar anak kanggo duwe karakter apik lan mulia.

Iki bisa ditemokake saka jam pelajaran Moral Education and Pancasila (PPKN) ing sekolah. Mulane, apa sing kita butuhake saiki yaiku conto pendidikan karakter kanggo ngatasi masalah sing kedadeyan.

Nuduhake pidato singkat sing bisa aku kongkonan lan apologize nalika ana tembung sing ora nyenengake kanggo jantung. Tembung pungkasan.

Wassalamualaikum Wr. Wb.

Pidato Bahasa Jawa Tentang Pendidikan #3

Assalamu’alaikum Wr. Wb.

Kabeh pujian kanggo Allah SWT, Pangeran sing nguripake kabeh sih rahmat lan berkah kanggo kabeh kita supaya kita isih bisa seneng hawa seger lan bisa ngumpulake suasana atmosfer kulawarga sing saiki.

Wekdal kaping kalih, kedah tansah eling lan tresna marang Nabi Muhammad ingkang agung ingkang paring bimbingan lan panuntun dhumateng kita sedaya supados kita wonten ing perjalanan ingkang dipun paringaken dening Allah SWT.

Sedulur lanang lan wadon, lan pamiarsa sing seneng

Wonten ing wekdal punika, kula nyuwun katerangan singkat babagan pentingipun pendidikan moral ing gesang kita minangka masyarakat ingkang pinter lan sopan santun.

Aku ngucapake cerkak singkat iki khusus kanggo aku lan para penonton ing umum.

Ladies lan Gentlemen, kabeh kanca-kanca

Bangsa bakal lemah nalika wong-wong ora bisa nunjuk prilaku moral.

Mulane, penting banget kanggo tansah njaga moralitas kita saka pengaruh ala sing bisa ngrusak nilai kawicaksanan sing saiki ana.

Saiki, manawa urip manungsa luwih gampang, kabeh sarana sing ana saiki ngrusak kabeh kita, kamajuan teknologi terus dadi luwih gampang kanggo nglakoni aktivitas.

Kita kudu ora gampang lali lan nyalahi panggunaan fasilitas sing bisa kita gunakake. Kita kudu nggunakake kanggo tujuan positif.

Ladies lan Gentlemen …

Tanggung jawab gedhe kanggo wong tuwane tansah ngawasi anak-anake supaya ora nyedhaki macem-macem potensial pengaruh ala sing bisa ngrusak moral lan moral.

Para wong tuwa kudu tansah nyedhiyani saran pendidikan kanggo bocah. Iki penting banget minangka pondasi kanggo mbiyantu bocah-bocah saka apa sing bisa tumindak ala.

Cara iki yaiku kanthi ngajarake pendidikan agama ing awal, nyedhiyakake informasi sing ndadekake dheweke kepengin sinau, ngajak dheweke menyang panggonan kanthi pendidikan moral lan karakter.

Ora mung kuwi, kita uga kudu melu wektu kanggo ngrungokake bocah-bocah, sambat lan pungkasanipun bisa menehi perspektif anyar kanggo ndeleng masalah lan nemokake solusi.

Kanca paling apik kabeh aku tresna ..

Carane penting iku moral. Bangsa Indonesia ora bakal bisa ngopèni soliditas pilar-pilar keragaman nalika adat istiadat sopan lan ramah saka wetan wis sirna saka urip saben dinten.

Dadi amarga, ayo terus njunjung nilai-nilai moral, etika masyarakat, karakter kerjasama, rasa toleransi lan ngormati beda-beda.

Diwiwiti karo kita minangka wong tuwa, banjur kita ngajari anak-anake, supaya bangsa pluralistik iki tansah ngelingke kemungkinan sing ora dikarepake.

Muga-muga kita tetep ing pangayoman lan sih-rahmat kang diparingake dening Allah, Maha Penyayang, Maha Penyayang.

Iku sing bisa aku ucapake, muga-muga bisa entuk manfaat kabeh kita lan yen ana tembung sing ora seneng karo jantung.

Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

Baca Juga: Kumpulan Peribahasa Jawa

Pidato Bahasa Jawa Tentang Kebersihan

gambar mic, pidato bahasa jawa

pidato bahasa jawa

Pidato Bahasa Jawa Pentingnya Menjaga Kebersihan

Assalamu’alaikum Wr. Wb.

Matur nuwun, ayo kita ndedonga marang Allah SWT sing wis maringi kita kabeh ing kene kesenengan kesehatan fisik lan rohani.

Matur nuwun ora lali, aku matur marang kanca-kanca guru lan karyawan lan bocah-bocah, kabeh sing aku bangga.

Kebersihan iku soko sing kita kepengin, amarga ana hadits sing nyebutake yen kebersihan iku minangka bagian saka iman. Mulane yen sampeyan kabeh pracaya, sampeyan kudu ngurus kebersihan.

Tetep lingkungan sing resik bakal nyedhiyakake akeh keuntungan kanggo kabeh, manfaat kasebut kalebu:

Kawitan, lingkungan sing resik bisa ndhelikake kita kabeh saka sumber penyakit, amarga sumber penyakit kasebut ora bakal berkembang ing lingkungan sing resik.

Kapindho, bakal nggawe atmosfer sing nyaman lan nyenengake. Coba bayangake yen ana sampah bungkus pangan sing dibuwang ing panggonan liya, mesthine sapa sing weruh bakal ora seneng, atmosfer rumangsa reged, utamané yen sampah wis entuk panganan sing wis ilang lan wis ilang sawetara dina. Mesthine ambegan bakal nggawe kita kurang nyaman.

Katelu, bencana bisa disebabake dening sampah. Limbah sing bakal dibuang ora bakal ngrusak ekosistem alam, umpamane sampeyan mbuwang sampah ing kali, jumlah sampah sing bakal diobong ing kali bakal gedhe banget. Limbah ing kali iki bisa ngganggu aliran banyu kali, lan mengko amarga aliran kasebut bakal nyebabake kebanjiran banyu kali. Yen banyu limpung, bakal ana banjir.

Dadi yen sampeyan wis ngerti manfaat pentinge njaga kebersihan, banjur apa sing bakal sampeyan kudu njaga lingkungan?

Bab sing paling cilik sing bisa kanggo njaga lingkungan sing resik yaiku kanggo mbuwang sampah ing panggonan kasebut.

Panggonan kita wis nyedhiyakake akeh sampah ing saben sudhut, supaya ora ana alesan kanggo sampeyan mbuwang sampah metu saka panggonan kanggo alasan sing adoh utawa ora ana tong sampah.

Mugi-mugi manawa murid-murid kabeh bisa ngalahake sampah.

Mungkin sing paling aku bisa ngomong, luwih utawa kurang aku nuwun.

Wassalamu’alaikum Wr. Wb

Pidato Bahasa Jawa Kebersihan Sebagian Dari Iman

Alhamdulillahi rabbil` alamin. Ngumbah lantai ditutupi dening kaca. Waala alihi washohbihi ajmain. Amma ba`du.
Pisanan lan utamane ayo padha ngalembana lan matur nuwun marang Gusti Kang Maha Kuwasa kanggo sih lan pituduh sing bisa kita kumpul ing kamar mulia iki ing kahanan sing sehat.Shalawat lan salam sejahtera marang Habibana Wanabiyana Muhammad SAW ora nglalekake marang keluargane marang sahabat sing paling apik lan muga-muga kanggo kita minangka umate.Aku ngajeni para hakim sing adil lan wicaksana kanggo nggawe keputusan. Aku ngajeni para ibu, bapa lan kabeh sing ana ing panggonan iki.

Wonten ing wekdal punika, kanca-kanca ingkang badhé nyariyosaken, kula badhé nedahaken wicara kanthi tema “Kebersihan Bagian Iman”.

Bapak, ibune lan kolega aku ngajeni!Kita kerep krungu ukara “Annadzhafatu Minal Iman” utawa “Sawetara Kabudhayan Iman”. Tembung kasebut ngandhut makna sing njaga kesehatan yaiku bukti utawa woh saka iman muslim.

Kebersihan iku soko sing Allah tresna. Kaya kasebut ing hadits Tirmizi RA, “Allah Kang Mahakuwasa iku apik lan tresna apik, resik lan tresna kebersihan, loman lan tresna kaluhuran, loman lan tresna loman, banjur resik resik omah lan ora kaya wong-wong Yahudi.”Isi hadits di luhur nyatakake supaya tetep resik amarga Gusti Allah tresna banget.

Kanggo njaluk katresnan Gusti nyoba kanggo tetep resik. Lingkungan resik, resik, resik. Ana sawetara jinis resik sing kudu kita tetepake:Pisanan, ngresiki awak dhewe Kebersihan wiwit saka dhewe. Yen kita arep ngadhepi Allah ing Pandonga, kita kudu dadi resik lan suci. Bersihkan awak, sandhangan lan panggonan. Kegiyatan njaga kasehatan pribadi dibutuhake ing Syari’ah, kaya sing diwetokake ing hadits; “Ath-thahuuru syatrul iiman”, sing tegese pemurnian / Thaharah kaya saka iman.

Suci (Thahir) iku sawijining negara kang ora bisa ngresiki, gedhe lan cilik ing awak, sandhangan, panggonan, banyu lan sapanunggalane. Nalika pemurnian minangka salah sawijining aktivitas kanggo nggayuh kawruh suci, kayata wudhu, tayamum lan batham juniper.Kaping, Lingkungan Bersih Hygiene lingkungan raket banget karo masalah kesehatan. Lingkungan sing resik minangka lingkungan sing sehat.

Liya-liya ing njaga kesehatan lingkungan yaiku awal epidemi saka macem-macem penyakit. Akeh epidemi disababaké déning lingkungan sing kotor. Njaga lingkungan wiwit resik saka pakulinan kang mbuwang uwuh ing sawijining panggonan, kang equalizes ajaran Noble sebagimana littering karo amal, “Watumithul adza minathariqi amal” kang tegese gleaning path eri / bin kalebu alms.

Urutan reresik tetanggungan, panggonan, lan ibadah kasebut sacara implisit diprentahake kanggo Nabi Ibrahim kanggo tansah njaga kalanggengan ing House of worship, house of God. Urutan kasebut kudu padha karo kabeh Muslim ing njaga kebersihan lingkungan.Katelu, ati resik Jinis resik kanthi tulus.

Pinunjul sing tulus yaiku mbusak lan ngresikke ati kabeh samubarang sing nyerang. Sincerity iku kabeh cenderung kanggo Gusti Allah, nggawe penggalihipun dhumateng Gusti Allah minangka alasan kanggo komando lan ninggalake larangan.Allah ngandika ing surat Albayyinah ayat 5: Ateges: Lan padha ora diprentah kajaba nyembah Allah kanthi pengabdian kanthi tulus marang Panjenengane kanthi cara sakcara langsung, lan kanggo netepake sholat lan nayaka amal wajib; lan iku kaya agama sing bener.Pungkasan, Resik Property Tazzkiyah ngresiki properti karo Zakat. Zakat minangka tugu katelu pilar Islam.

Secara harfiah Zakat tegese Tuwuh, Tuwuh, Purifying utawa Cleaning. Nalika ing istilah shari’ah, Zakat nuduhake kegiatan menehi bagean saka kasugihan ing jumlah tartamtu lan pitungan kanggo wong tartamtu minangka ditemtokake.

Urutan zakat sing ana ing Qur’an kasebut ing sajroning surat kasebut ing surat Albaqarah ayat 43; Tegese: lan ngedegake sholat, mbayar zakat lan ruku’lah bebarengan karo wong-wong sing ruku ‘.Zakat iku liya saka reresik ing bandha kita kudu ing sisih amarga saka hak properti saka wong sing dipasrahké karo panentu sing entuk.

Kanthi nerbitake zakat, properti kasebut dadi resik lan pemanfaatan kasebut bakal menehi berkah sing luwih apik.
Mangkene Islam iku agama sing terang lan terang sing menehi pituduh kanggo umume. Kanggo tansah njaga kebersihan, ngerti makna, ngluhurake, nggawe kebiasaan urip, amarga Allah iku murni lan moho kuwoso. Iku gampang kanggo nggayuh katresnan, ngresiki, ngresiki lingkungan, ngresiki atine lan ngresiki harta.

Nah itu dia beberapa pidato bahasa jawa yang dapat dijadikan sebagai referensi, di dalam pidato bahasa jawa juga bisa disisipkan pantun atau puisi bahasa Jawa. Tentu hal ini untuk menambah kesan menarik dalam pidato yang kita sampaikan. Secara keseluruhan pidato yang disampaikan tidaklah jauh berbeda dengan bahasa Indonesia atau bahasa lainnya.

Show Comments

No Responses Yet

    Leave a Reply